lafemmes

Alla inlägg under april 2010

Av Alexandra Malmberg - 6 april 2010 13:15

  - OBS: Gammal bild men jag har ingen nyare så den får duga. -


Har lite mer energi idag och tänkte lägga den på att träna. Inte för att jag egentligen vill utan mer för att jag inte har speciellt mycket val om jag vill bli smal till sommaren. Haha! Jag kämpar dessutom med att ändra hela mitt tankesätt. Varje dag är en kamp men jag vägrar ge upp någonting jag verkligen vill ha. Så fungerar jag. Nu: Springa.

Av Alexandra Malmberg - 5 april 2010 17:27

 


Jag har spenderat hela dagen med att ligga i min säng och sova. Anledningen till det är att jag igår fick fruktansvärd huvudvärk som sen gick över till illamående och energilöshet. Efter hemmahealing igår känns det som om något försvunnit ut ur min kropp eller tillkommit. Det känns sjukt märkligt fortfarande och energin är inte på topp. Återkommer när jag är piggare.

Av Alexandra Malmberg - 4 april 2010 13:59

 


Med två matkassar i handen promenerade jag sakta hem i regnet. Plötsligt började jag känna mig lite konstig och en trängande känsla omsvepte mitt sinne. Jag började tänka på människans utveckling. Påsken har människor firat i flera hundratals år här uppe i Norden. Man har samlats för att avnjuta sällskap, mat och hedra Jesus Kristus. Idag vet inte många barn om att påsken firas på grund av Jesus korsfästning. Istället tror dom att vi firar påskharen och att han lägger ägg i huset som dom får springa runt och leta efter. Detta i sin tur ledde mig till tiden då vi var jägare och levde i flock. Tiden då vi var mer rovdjur än människor. Vi jagade våra byten, levde för dagen och kunde vara hungriga i dygn utan konstigheter. Varje flockmedlem drog sitt strå till stacken och man samlades vid elden för att socialisera sig och dela på dagens fångst. Idag skulle jag och min kompis egentligen grilla men vädret tillåter inte det. Vi ska samlas i kväll för att avnjuta en middag och socialisera oss. Hon tar bussen hit. Förr gick man. Jag ska steka färdigfiléat kött. Förr åt det rått. Vi kommer antagligen lyssna på musik under kvällen. Förr sjöng man. Människan har blivit så jävla bekväm. Vi får hundra gånger bättre standard av att göra hundra gånger mindre än vad vi gjorde förr. Det är inte konstigt att så många människor är uttråkade. Vi lider ju för fan av understimulans. Vi får allting serverat, behöver inte kämpa för någonting själv. Och det värsta är att vi tar allting för givet. Det sägs att människans utveckling har ökat de senaste hundra åren i rekordfart, men har den egentligen det? Utvecklas verkligen människan eller går vi bakåt? Är det mänsklig utveckling att köra bil istället för att rida häst, att gå till affären och köpa kött istället för att fånga den själv, eller är det lathet? Att bara sträcka ut en hand och få det man vill, är det egentligen utveckling? Är det människan eller samhället som utvecklas egentligen?





Av Alexandra Malmberg - 3 april 2010 14:17

 

Antagligen månadens bästa köp!



Av Alexandra Malmberg - 3 april 2010 14:11

 









































Inspiration by H&M

Av Alexandra Malmberg - 3 april 2010 14:08

     Inspiration by H&M

Av Alexandra Malmberg - 2 april 2010 23:21

Har haft en trevlig spelkväll med M&M. Jag vet inte riktigt vad som hänt med mitt huvud men jag låter Chemical Brothers textrad från låten "Do it again" tala för sig själv: "got a brain like bubbelgum"

Av Alexandra Malmberg - 2 april 2010 14:13

 

Det är konstigt hur allt kan bli så solklart på bara några sekunder. Men det är väl så det är, livets mest inspirerande och livsförändrande stunder sker på några sekunder. Kärlek vid första ögonkast, plötsliga dödsfall, känslor av lyckorus. Det är klart att det är så jag ska göra! Vad har jag egentligen väntat på? :) *Hemlis*

Presentation


Hej! Mitt namn är Alexandra, 25 år och bosatt i Malmö. Jag jobbar som designer men är även författare och poet. 2008 släppte jag boken "Är du med i gaymet?" som har synts lite överallt i media.

Här i bloggen skriver jag om precis vad som faller mig in!

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Fråga mig

8 besvarade frågor

Lalla

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards